Røde Kors leide ut til Odins Soldater: – Uheldig

Selvjustisgruppa Soldiers of Odin har flere ganger vært ute i Drammen for å patruljere gatene.
Selvjustisgruppa Soldiers of Odin har flere ganger vært ute i Drammen for å patruljere gatene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Røde Kors i Drammen har gjennomgått sine rutiner etter at Soldiers of Odin fikk leie hjelpeorganisasjonens lokaler for å holde stiftelsesmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daglig leder i Buskerud Røde Kors, Mari Ann Morken, sier personen som ringte for å låne lokalene, presenterte seg som en privatperson.

– For Røde Kors i Drammen er dette en svært uheldig sak, og som vi gjerne skulle ha vært foruten, sier hun, og legger til:

– Dessverre gikk denne under radaren, men jeg kan forsikre om at Drammen Røde Kors overhodet ikke hadde leid ut lokalene dersom de hadde vært klar over hvilken organisasjon dette var snakk om.

Les også: «Odin-soldater» anmelder slag og spark i Göteborg

Ifølge Aftenposten var like i underkant av 30 medlemmer og flere støttemedlemmer til stede da gruppen møttes i Røde Kors-lokalene i midten av mars.

– Soldiers of Odin er ikke forenlig med våre verdier i Røde Kors, og vi har overhodet ikke noe ønske om at de skal forbindes med oss. Vi har gjennomgått våre rutiner for å se på hvordan dette ikke skal skje igjen, sier Morken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus