Gressløk kan ha smittet over 100 konferansedeltakere

Radisson Blu Plaza i Oslo.
Radisson Blu Plaza i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Gressløk fra Kenya mistenkes å være årsaken til at over 100 deltakere på en helsekonferanse i Oslo i mars ble matforgiftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkehelseinstituttet har intervjuet flere hundre personer som var på Radisson Blu Plaza da over 100 personer ble rammet av akutt mage- og tarmsykdom, skriver Bergens Tidende.

– Svarene her peker i retning av at det var matretter som inneholdt gressløk, som kunne være smittekilden. Imidlertid har prøver tatt av gressløken hotellet brukte, ikke vist funn av bakterier, så derfor vet vi ikke helt sikkert om dette var kilden til utbruddet, sier seksjonssjef i Mattilsynet Oslo, Asker og Bærum Solveig Eriksrud til avisen.

Les også: Over 100 akutt magesyke på helsekonferanse

Den mistenkte gressløken kom fra salatprodusenten Elstøen Gartneri på Røyse i Hole kommune. De hadde importert gressløken fra Kenya.

– Da vi ble kontaktet av Mattilsynet, var det ikke noe igjen av det partiet som hotellets gressløk kom fra. Men vi tok prøver av andre partier, uten at det ble funnet spor av bakterier. Vi isolerte all gressløk i perioden fram til alle prøvesvarene forelå, sier daglig leder Gjermund Kristoffersen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus