39-åring risikerer forvaring for drapsforsøk

Eneboligen til sorenskriver Ola P. Svor på Hamar brant 22. juli for snart tre år siden. En 39 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk og mordbrann.
Eneboligen til sorenskriver Ola P. Svor på Hamar brant 22. juli for snart tre år siden. En 39 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk og mordbrann. Foto: Hamar Arbeiderblad Christian E. Bergheim / NTB scanpix

Mandag starter rettssaken mot en 39-årig mann som er tiltalt for mordbrann og drapsforsøk på sorenskriveren i Hedmarken tingrett og hans familie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiltalte regnes som så farlig at han sammen med Anders Behring Breivik så langt er den eneste som er blitt underlagt de strenge soningsforholdene ved avdelingen for særlig høy sikkerhet i Skien fengsel.

– Vi har tatt forbehold i tiltalen om at vi vil be om forvaringsstraff. Det sier sitt om hvor alvorlig denne saken er, sier statsadvokat Tormod Bakke til NTB.

Huset til sorenskriver Ola P. Svor og hans familie fikk store skader i brannen, men ingen døde. Datteren og ei venninne ble reddet uskadd ut av det brennende huset. Tiltalen lyder på forsøk på overlagt drap.

39-åringen nekter straffskyld etter den åtte sider lange tiltalen som skal behandles av Sør-Østerdal tingrett, for anledningen satt i Hamar.

– Det er på det rene at huset brant, men oppfatningen av at brannen ble antent av min klient, er ikke riktig. Først må retten ta stilling til om brannen faktisk var påsatt, og skulle den komme til at det er tilfelle, blir det et spørsmål om hvem som tente på, sier 39-åringens forsvarer, advokat Morten Andreassen, til NTB.

Retten har satt av rundt to og en halv dag til tiltaltes forklaring alene. Saken skal etter planen avsluttes først om seks uker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus