Kari Hilde French: Gir opp håpet om å få sønnen hjem

Moren til Joshua French sier hun har innstilt seg på at sønnen ikke kommer hjem fra Kongo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to siste årene har moren bodd i Kongo for å støtte sønnen, som har sittet fengslet de siste sju årene.

– Jeg tør ikke håpe lenger. Det har vært så mange skuffelser, så mange ganger der vi har trodd at vi var nær en løsning før døren har blitt stengt på nytt. Nå orker jeg ikke flere skuffelser. Smerten blir for stor. Nå innstiller jeg meg på at jeg og Joshua må bli her i Kongo hvis det ikke skjer et mirakel, sier Kari Hilde French til VG.

Les også: Joshua French fengslet i 2.500 dager

Ifølge moren har det flere ganger vært svært nær en løsning for å få sønnen til tilbake til Norge, men i løpet av de tre siste månedene begynt å gi opp håpet.

– Det er vanskelig å sette ord på hvordan det føles å oppleve slike skuffelser gang på gang, man blir så fortvilet. Nå må jeg begynne å innstille meg på at jeg kan bli værende her i lang tid fremover. Den tanken er vanskelig å venne seg til.

Joshua French ble i 2009 pågrepet og senere dømt til døden for blant annet medvirkning til drap på sjåføren Abedi Kasongo, våpenbesittelse og spionasje. I januar 2014 ble han dømt for å ha drept kameraten Tjostolv Moland i fengselet. Den siste perioden har han slitt med store helseproblemer og har flere ganger vært innlagt på sykehus.

Les også: French må få reise hjem, mener sjåførens enke

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus