Fylkesvei blir stengt lenge etter dobbeltras i Brønnøy

Fylkesvei 76 i Tosbotn i Brønnøy kommune er stengt etter nok et ras, og politiet har nedlagt ferdselsforbud i området.
Fylkesvei 76 i Tosbotn i Brønnøy kommune er stengt etter nok et ras, og politiet har nedlagt ferdselsforbud i området. Foto: Lensmann Roger Stangnes / Nordland Politidistrikt / NTB scanpix

Fylkesvei 76 i Tosbotn i Brønnøy kommune er stengt etter nok et ras, og politiet har nedlagt ferdselsforbud i området. Brønnøysund er uten veiforbindelse til E6 etter rasene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første raset gikk fredag morgen, etterfulgt av et nytt 200 meter unna lørdag ettermiddag. Massene under veien har rast ut, slik at deler av asfalten og autovernet henger i løse luften. I tillegg ble to boliger tatt av raset lørdag, men det var ikke folk i husene.

Politiet har nedlagt ferdselsforbud i området Borkamo til Bjønnstokktunnelen, og det kan ta lang tid før veien er i stand igjen.

– Det er vanskelig å si hvor lenge veien blir stengt, sier operasjonsleder Jon Røsdal i Nordland politidistrikt til NTB.

Lørdagens ras har delvis sperret inne maskiner og materiell tilhørende entreprenører som var på stedet for å rydde opp etter det forrige raset.

– Vi har en gravemaskin, tre lastebiler og en varebil innesperret av raset, sier Vidar Bendiksen i Bendiksen entreprenør til Brønnøysunds Avis.

Personer som skal fra Mosjøen og inn til Brønnøysund eller omvendt, må nå benytte sjøveien, skriver NRK. Alternativene er ferge fra Horn til Andalsvågen og videre med ferge mellom Tjøtta og Forvik til Sandnessjøen, eller eventuelt ferge mellom Vennesund og Holm.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus