Legevakten i Oslo full av skadedyr

Legevakten i Oslo er nedslitt og plaget av fukt- og råteskader, mus og rotter. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Legevakten i Oslo er nedslitt og plaget av fukt- og råteskader, mus og rotter. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Landet største legevakt i Storgata i Oslo er i elendig tilstand. Nå slås det alarm om sopp, råte, mus og rotter i den nedslitte bygningen fra 1850.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en epost som TV 2 har fått adgang til, er det vanlig at rotter og mus legger reir i motorrommene på ambulansene. I eposten advares det mot at ambulansene kan få tekniske feil som et resultat.

– I flere år har det vært problemer med mangelfull ventilasjon og dårlig inneklima, vinduer som ikke kan åpnes, strømbrudd og elektrisk anlegg som svikter, gamle rør som lekker og avløp som går tett, sier hovedtillitsvalgt for legene i Helseetaten, og lege ved allmennlegevakten, Ailin Harlem.

Les også: Skadedyr kan gjemme seg i støvsugerposen

Siden 2014 har det vært foretatt nød-rehabilitering av de verste forholdene, og i den administrative delen av bygget ble det oppdaget store råteskader, muggsopp og asbest, noe som førte til at flere kontorer ble stengt.

Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for eldre-, helse- og sosialtjenester i Oslo kommune, synes situasjonen er skrekkelig.

Les også: Skadedyr kan spise opp hytta innenfra

– Jeg har fått en omvisning der oppe, og du skulle ikke tro det var mulig. Vi skulle egentlig vært flyttet ut derfra i år, og det er min soleklare jobb å sørge for at vi får dette på plass raskest mulig, sier Thorkildsen.

I 2010 vedtok lokalpolitikerne at det skulle bygges en ny legevakt, men man har ennå ikke blitt enige om hvor den skal ligge.

Les også: Advarer mot fukt i båten

Personvernpolicy