Meny

22-åring fengslet etter trusler mot kongefamilien

En 22 år gammel mann er varetektsfengslet i fire uker av Oslo tingrett. Mannen er siktet for trusler mot både kongefamilien og statsminister Erna Solberg. Arkivfoto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel mann er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha truet kongefamilien og statsminister Erna Solberg (H).

Mannen skulle egentlig ha møtt til behandling av straffesaken i Oslo tingrett i januar, men stakk av til Argentina. Nå er han på ny pågrepet, kort tid etter at han kom tilbake til Norge, ifølge Aftenposten.

– Dette er en mann vi var ute etter og som vi ønsker kontroll på. Vi begjærte ham fengslet blant annet fordi vi mener det foreligger fare for at han vil unndra seg straff, sier Martin Bernsen, seniorrådgiver i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Les også: Kongeparet inviterer «folk flest» til hagefest

22-åringen truet ifølge tiltalen både statsminister Erna Solberg og statsråder i hennes regjering. Medlemmer av kongefamilien ble truet med drap, overgrep og bomber.

Han innrømmet i 2014 truslene, slik de fremgår av tiltalen, og ble fremstilt for varetektsfengsling to måneder senere. PST fikk ikke medhold i begjæringen. Siden har han fremsatt ytterligere trusler.

Les også: Kong Harald var «lettere livredd» da han overtok

Mannen pleide å pakke inn en sprøyte fylt med en hvitaktig væske i en konvolutt, slik at de som åpnet konvolutten sannsynligvis ville stikke seg på sprøytespissen. Mannens forsvarer karakteriserer truslene som «mer ubehagelige og usmakelige» enn alvorlige.

Trusselbrevet var signert med 22-åringens navn og hadde et innhold som blant annet fortalte at gjerningsmannen var i stand til å lage en bombe som ville være svært kraftig, nok til å ta livet av hele kongefamilien.

Les også:   Her er de nye offisielle bildene av kongefamilien

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus