Meny

Nesten alle innvandrere består norskprøve

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil gi kommunene rett til å holde tilbake pengestøtte til innvandrere som ikke består norskprøven i introduksjonsprogrammet. NOAS mener dette er feil vei å gå. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten alle innvandrerne som gjennomførte norskprøven i introduksjonsprogrammet i fjor, besto testen, viser tall P4 har fått fra Justis- og beredskapsdepartementet.

84 prosent av kandidatene som gjennomførte prøven vinteren 2015, klarte elementært nivå eller høyere på skriftlig prøve, og 90 prosent besto muntlig prøve. Dermed er målene myndighetene satt for 2015 nådd.

– De aller, aller fleste har et sterkt ønske om å kunne fungere i Norge, og at man skjønner at for å kunne gjøre det på en god måte så må man tilegne seg språkkunnskaper, sier Andreas Furuseth i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) til P4.

Les også:  Listhaug varsler entusiastisk integrering

Regjeringen vil gi kommunene rett til å holde tilbake pengestøtte til innvandrere som ikke består norskprøven i introduksjonsprogrammet.

– Det vil gjøre at den enkelte blir enda mer motivert for å lære seg norsk. Dette er en gulrot som vil få flere til å legge seg i selen og oppnå gode resultater, sa innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til NTB like før påske.

NOAS tror ikke det er riktig medisin for å øke innvandrernes norskkunnskaper.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus