Meny

Flere fjelloverganger stengt – noe tett trafikk ellers

Gudvangatunnelen er stengt i lange perioder da den er full av eksos, og køene blir lange. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påsketurister på vei hjem kan flere steder venter seg forsinkelser på inntil 45 minutter søndag ettermiddag. Hardangervidda er stengt, og værutsiktene er dårlige for mandag.

Ifølge Vegtrafikksentralen i Oslo kan det imidlertid virke som mange har fulgt meteorologenes råd og reist hjem søndag.

– Det er mye trafikk ned Gudbrandsdalen fra Øyer til Hamar og Stange, men ikke sammenhengende kø. Man må regne med å bruke cirka 45 minutter mer, og fra litt sør for Hamar går det veldig fint, forteller trafikkoperatør Trude Lindstad til NTB ved 17-tiden.

Les også: Meteorologer advarer om storm og kraftig nedbør i fjellet i Sør-Norge

Tett ved Elverum

Det er også mye trafikk inn mot Elverum, der køen er stillestående eller beveger seg svært sakte i omtrent ei mil på riksvei 25. En strekning som tar 20 minutter å gjøre, må man søndag ettermiddag beregne over én time på. Videre fra Elverum flyter trafikken imidlertid fint.

På E16 ved Fagernes er det tett trafikk, før det løser seg opp ned mot Hønefoss. Der går det igjen sakte, ifølge trafikkoperatøren. Over Sollihøgda og inn mot Oslo er det få problemer.

For mandag er det meldt dårligere vær.

– Vi er spente på hvordan det går, sier trafikkoperatør Lindstad.

Sjekk været der du er.

Tunneltrøbbel i vest

I vest har det vært lange køer ved Gudvangatunnelen på E16, Tunnelen ble i likhet med flere andre stengt på grunn av luftforurensning søndag ettermiddag. Ved 17.30-tiden var det bare Gudvangatunnelen som fortsatt var stengt. I tillegg skapte en bil som sto i Fretheimtunnelen, ikke langt unna, problemer.

– Det har begynt å tette seg til ved knutepunktene på Vestlandet. Det er foreløpig fullt kjørbart, men med litt køer enkelte steder som inn mot Bergen og Stavanger, opplyste trafikkoperatør Marius Råve til NTB tidligere søndag.

Inn mot Trondheim er det stillestående kø mellom Lundamo og Hovin, opplyser Trøndelag politidistrikt.

Stengte veier

Riksvei 7 over Hardangervidda er søndag stengt for personbiler og mindre kjøretøy. Det er kolonnekjøring for kjøretøy over 7,5 tonn, ifølge Statens vegvesen.

Riksvei 13 over Vikafjellet er helt stengt på grunn av snøras og fare for nye ras, og en ny vurdering skal gjøres mandag klokka 10.

Flere andre fjelloverganger, som fylkesvei 50 Hol-Aurland og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet, er åpne.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus