Meny

Sykehusmaskiner byttet ut på grunn av terrorfrykt

Statsminister Erna Solberg slår fast at Norge er blitt tryggere etter at maskiner med radioaktiv stråling er borte fra norske sykehus. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske sykehus har byttet ut 15 maskiner med radioaktive strålekilder. Grunnen var at de kunne være mål for terrorister som ville lage «skitne bomber», ifølge statsminister Erna Solberg (H).

Maskinene – som hadde svært kraftige strålekilder – ble brukt til å bestråle blodposer for å temme hvite blodlegemer, ifølge TV 2.

Senere denne måneden deltar statsministeren på et atomtoppmøte i Washington, der sikring av kjernefysisk materiale er blant temaene. Hun slår fast at Norge er blitt tryggere etter utskiftingen til maskiner med røntgenstråler.

– Det er potensielt en fare for at noen skal få ta i slike kilder og kunne bruke dem til å lage skitne bomber. Jo mindre vi har, jo bedre er det, sier Solberg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus