Meny

Faren for snøskred øker i nord

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vind og mildvær fører til økt snøskredfare i Nordland og Troms i den siste delen av påsken.

Lørdag morgen ble skredfaren økt til grad 3 – betydelig – i både Nordland, Troms og deler av Finnmark. Snøskredvarslingen hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) advarer nå folk mot å dra ut på tur i bratte terreng, melder NRK.

Sjekk været der du er

– Det er ustabile forhold i ganske mange områder nå. Da gjelder det å være veldig forsiktig i terreng som er brattere enn 30 grader. Folk må ha et bevisst forhold til hvilket terreng de beveger seg inn i, sier vaktleder Solveig Kosberg i Snøskredvarslingen.

– Kraftig vind kommer inn over hele landsdelen og ødelegger delvis det flotte skiføret vi har hatt til nå. Når løssnøen flyttes danner det seg ustabile flak. I tillegg får vi temperaturstigning som gir fare for våte løssnøskred i lavlandet, sier hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus