Meny

Fire av ti vil spise mindre kjøtt

Illustrasjonsfoto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en fersk undersøkelse svarer fire av ti nordmenn at de ønsker å redusere kjøttforbruket de neste årene. Tallet overrasker i matvarebransjen.

I undersøkelsen, som er utført av InFact på vegne av Fremtiden i våre hender (FIVH), svarer hele 41,2 prosent av de spurte at de «vil redusere mitt kjøttforbruk i årene som kommer for å ta hensyn til egen helse, dyrevelferd og miljø», skriver Dagbladet.

Til sammenligning sier 42,5 prosent at de ikke er villige til å spise mindre kjøtt.

– Tallet på folk som vil kutte er oppsiktsvekkende høyt, og det er positivt at så mange har fått med seg at de å redusere kjøttforbruket er noe av de enkleste man kan gjøre for å minske miljøbelastningen, sier FIVH-leder Arild Hermstad til avisen.

Informasjonssjef Åse Kringlebotn i Nortura, en av de største aktørene i norsk matindustri, er overrasket over det høye tallet. Samtidig sier hun at selskapet er godt i gang med et grønt skifte, og at de er forberedt på at nordmenn kommer til å spise mindre kjøtt i framtiden.

– Så sterke tall har vi ikke sett før. Men vi kjenner godt til trenden med at mange ønsker å redusere kjøttforbruket. Vi er kjent med trendene internasjonalt, og kravene om bærekraft gjør at hele bransjen må være forberedt på at folk vil spise noe mindre kjøtt, sier Kringlebotn.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus