Meny

Korset båret gjennom Oslo langfredag

Korsvandring i Oslo sentrum langfredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langfredag ble det arrangert korsvandring flere steder i Norge. I over 30 år har den felleskirkelige vandringen blitt arrangert i Oslo.

Kirkens Bymisjon arrangerte korsvandringen, som startet ved Oslo S klokken 16 fredag. Turen endte ved Trefoldighetskirken, der det ble arrangert langfredagskonsert med Ivar Andresen på flygel og Carl Petter Opsahl på klarinett.

Flere steder i landet var det markeringer. I Trondheim har tradisjonen vart i nesten 20 år. Fredag ble det båret kors fra Vår frue kirke til Nidarosdomen, med til sammen ti stasjoner på veien, skriver Adresseavisen.

I Stavanger deltok nærmere 100 personer i den tverrkirkelige korsvandringen. Vandringen gikk fra den katolske kirken i Kannik til byens torg, ifølge Aftenbladet.

Tradisjonen med korsvandring startet i Jerusalem. Hver påske går pilegrimer innom 14 stasjoner langs lidelsesveien, Via Dolorosa. Senere har tradisjonen blitt verdensomspennende.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus