Meny

Jernbaneverket skjerper rutiner ved uvær

Seks personer ble lettere skadd da et lokaltog fra Røros kjørte inn i en endesperre på Trondheim Sentralstasjon mandag 9. februar 2015. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jernbaneverket har besluttet å oppdatere sin nasjonale instruks for tiltak ved ugunstig vær etter en ulykke i Trondheim der seks personer ble lettere skadd.

Det melder Adresseavisen.

9. februar i fjor ble seks personer lettere skadd da et NSB-tog kolliderte med endesperren i et spor på Trondheim sentralstasjon. Statens havarikommisjon konkluderte senere med at glatte skinner var årsaken til ulykken.

Hendelsen skjedde kort tid etter uværet «Ole», som førte til at sjøvann blåste inn på stasjonsområdet og det ble dannet et belegg på skinnene.

Jernbaneverket hadde på dette tidspunktet ikke et tilstrekkelig system for å avdekke glatte skinner, ifølge Havarikommisjonen, som anbefalte Jernbaneverket å gjennomgå sin instruks for tiltak ved ugunstige værsituasjoner.

Jernbanetilsynet fulgte opp rapporten og har bedt Jernbaneverket blant annet komme med en fremdriftsplan for den varslede endringen av instruksen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus