Stor utfart og mange skader i fjellet

<p>Røde Kors har sin informasjonssentral på Golsfjellet i Buskerud. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)</p>
Røde Kors har sin informasjonssentral på Golsfjellet i Buskerud. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Røde Kors registrerte onsdag 75 skader i påskefjellet. Så langt i år har det vært langt flere skadde enn på samme tid i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange folk i fjellet og hardt føre kan være årsaken til økningen i antall skadde, opplyser hjelpekorpset fra sin informasjonssentral på Golsfjellet.

– Vi oppfordrer folk til å ta hensyn til føret og planlegge turen deretter. De nye fjellvettreglene skal hjelpe folk å flytte fjellvettet fra sekken til hodet, sier vaktleder Ole Gladsø.

Les også: Norske Redningshunder klare for innsats i påsken

Med de 75 skadene som ble innrapportert onsdag, er tallet så langt i påska oppe i 330 for hele landet. Det er langt høyere enn i fjor, da tallet lå på 225 på samme tid i høytiden.

– Det ser ut som at hard føre kan være årsaken til at det er flere henteoppdrag i år enn i fjor, i tillegg vet vi at det er mye folk i fjellet denne påske. Når det er mye folk, ser vi også det igjen i skadestatistikken, sier vaktlederen.

Onsdag var det 29 henteoppdrag, og påskas totale tall er nå oppe i 88. Det var ingen søk etter savnede onsdag, men denne påska har det så langt vært 13 slike aksjoner.

Personvernpolicy