Meny

Stor utfart og mange skader i fjellet

Røde Kors har sin informasjonssentral på Golsfjellet i Buskerud. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røde Kors registrerte onsdag 75 skader i påskefjellet. Så langt i år har det vært langt flere skadde enn på samme tid i fjor.

Mange folk i fjellet og hardt føre kan være årsaken til økningen i antall skadde, opplyser hjelpekorpset fra sin informasjonssentral på Golsfjellet.

– Vi oppfordrer folk til å ta hensyn til føret og planlegge turen deretter. De nye fjellvettreglene skal hjelpe folk å flytte fjellvettet fra sekken til hodet, sier vaktleder Ole Gladsø.

Les også: Norske Redningshunder klare for innsats i påsken

Med de 75 skadene som ble innrapportert onsdag, er tallet så langt i påska oppe i 330 for hele landet. Det er langt høyere enn i fjor, da tallet lå på 225 på samme tid i høytiden.

– Det ser ut som at hard føre kan være årsaken til at det er flere henteoppdrag i år enn i fjor, i tillegg vet vi at det er mye folk i fjellet denne påske. Når det er mye folk, ser vi også det igjen i skadestatistikken, sier vaktlederen.

Onsdag var det 29 henteoppdrag, og påskas totale tall er nå oppe i 88. Det var ingen søk etter savnede onsdag, men denne påska har det så langt vært 13 slike aksjoner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus