Meny

Det beste påskeværet ligger bak oss

Slikt vær som dette kan påsketuristene stort sett glemme denne påsken. Det blir skyet og grått og vått. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vått, grått og forblåst er stikkord for påskeværet de nærmeste dagene. Med skjærtorsdag kommer skyer, mildvær og vind.

Onsdag er det flott vær over omtrent hele landet, men så er det stort sett slutt.

– Det blir en standardpåske og knapt nok det, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til Yr.

Han slår fast at knallpåsken østafjells kan avlyses når de røde dagene kommer. Det er på grunn av lavtrykkene som kommer inn mot Sør-Norge, at nordavinden byttes ut med sønnavind.

Skyer og nedbør

– Når det blir sønnavind har vi ikke noe mer fjell å gjemme oss bak, sier han og forteller at været østafjells blir vekslende, med mye skyer og av og til nedbør.

Siden temperaturen samtidig holder seg relativt høy, rundt 6-7 grader, vil nedbøren komme som regn de fleste steder. Ved kysten vil det blåse opptil frisk bris.

På Vestlandet sør for Stad vil været holde seg omtrent slik det var før den varme og fine onsdagen, men det vil blåse litt kraftigere. Det vil bli litt ruskevær, men ikke noen uværspåske.

– Men er du i fjellet skal det likevel ikke mye til før det blir utrivelig og kanskje også litt skummelt, sier meteorolog Kristin Seter i Bergen.

Les også:  Problemfri påsketrafikk så langt

Byger og vind

Midt-Norge kan forvente seg mye av det samme i dagene som kommer. Det blir periodevis opptil liten kuling ved kysten og ellers litt regn og snø over 600 til 800 meter. Lørdag og søndag kan det komme perioder med sol.

– Sønnaværet kommer litt senere til Nord-Norge. Torsdag kveld merker du det i Nordland, fredag også i Troms og Finnmark. Bor du langs kysten, har du byger og vind i vente, konstaterer meteorolog Raphael Kuhnel ved Værvarslingen for Nord-Norge.

Sjekk været der du er

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus