Jobber på spreng for å hindre at frakteskip går ned

Se Kystvaktens egne helikopterbilder av det grunnstødte frakteskipet. FOTO: KV Tor
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningspersonell og skipsmannskapet jobber iherdig for å forhindre at et grunnstøtt frakteskip utenfor Sogn og Fjordane skal synke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vet at det kommer like mye vann inn som blir pumpa ut, sier vaktleder Jan-Ivar Meldre i Kystverket til NRK.

Skipet grunnstøtte ved Sumarsøyna i Solund da det var på vei sørover fra Florø i Sogn og Fjordane i retning Tyskland. Havariet skjedde like før klokka 3 natt til tirsdag.

Kystverket avventer nå en avklaring på om slep kan gjennomføres i løpet av kvelden eller natt til onsdag og har rekvirert en slepebåt som er på vei til området.

– Om fartøyet kan gå for egen maskin eller må slepes, kan vi ikke spekulere på nå. Det er alltid en fare for akutt forurensing når et fartøy står på grunn. Vi følger med og etablerer en tilpasset beredskap, sier Meldre.

– Rederiet har fått på plass dykkere som skal undersøke skadeomfanget nærmere, opplyser Skipssjef på KV Tor, Jon Skålheim til ABC Nyheter.

Skipet er eid av rederiet Berge AS på Hitra. Rederiet skal i løpet av ettermiddagen sende dykkere ned for å se på skadene på skroget. Det er foreløpig ingenting som tyder på at det har gått hull på ballasttankene eller andre kammer med drivstoff.