Meny

Kystvakten aksjonerte mot ulovlig fiske

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslagla over 90 teiner i ukelang aksjon på vestlandskysten.

Kystvaktskipet KV Tor har sammen med inspektører fra Fiskeridirektoratet den siste uka aksjonert mot ulovlig fiske flere steder langs vestlandskysten. I løpet av uken ble det beslaglagt over 90 hummer- og sjøkrepsteiner.

Til ABC Nyheter forteller skipssjef Jon Skålheim at størsteparten av teinene er beslaglagt i den omstridte Førdefjorden i Sogn og Fjordane.

Lukrativt

– Det er et stort problem at mange ikke forholder seg til fiskereglene. Det fiskes med alt for mye redskap og utenfor de lovlige tidene for fiske, spesielt av hummer. Det er lukrativt, sier Skålheim.

Les også:  Politi-samarbeid stanset ulovlig fiske i Sørishavet, norsk bistand bidro

Kystvakten anslår at det på det ulovlige markedet selges sjøkreps for 300 kroner kiloen. Men å finne bakmennene er ofte vanskelig.

Konflikter

– Ofte er teinene ikke merket og da er det nesten umulig å spore dem opp. Men vi får mye tips av andre, lovlydige fiskere, sier skipssjefen til ABC Nyheter.

– Dette er folk som er bevisste på at det de gjør er ulovlig og har det nok som en biintekt. Men det fører også til mye konflikter med yrkesfiskere og andre. Det betyr at vi får mye tips, sier Skålheim.

Les også:  Norsk kystvakt bistår 82-åring i nød i Nordsjøen

Fra denne aksjonen har kystvakten minst tre kjente mistenkte. Saken etterforskes nå videre av politiet.

Kystvaktskipet KV Tor patruljerer hovedsakelig mellom Stadt i nord og Egersund i sør.

Les også:   Systematisk fiskefusk avslørt i EUs kantiner

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus