Meny

Turistsjef på Hovden sjokkert over narkopågripelser

En stor andel av de pågrepne arbeider i turist- og servicenæringen på Hovden, som blant annet innebærer skisenteret, opplyser politiet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 personer ble i helgen siktet for bruk, besittelse og salg av narkotika på turiststedet Hovden i Aust-Agder. – Jeg er sjokkert, sier turistsjef Lasse Eidskrem.

– Alder på de pågrepne var mellom 21 og 55 år, og en stor andel av de pågrepne arbeider i turist- og servicenæringen på Hovden, sier driftsenhetsleder Sigurd Langeid i Setesdal-politiet i en pressemelding.

I tillegg ble en person under 18 år anmeldt for bruk og besittelse. Saken blir fulgt opp av lokalt politi og Barnevernet.

Noen av de pågrepne har vedtatt forelegg, men de mest alvorlige sakene er fortsatt under etterforskning. Det kan heller ikke utelukkes at flere personer blir pågrepet.

Fikk tips

Hovden er et stort senter for turisme og har et stort skisenter, som er hyppig besøkt i vintermånedene.

– Politiet har gjennom tid fått tips om bruk av narkotika på Hovden, og med aksjonen nå i helgen ønsket vi å sette søkelyset på dette, sier Langeid.

Det ble gjort flere beslag av blant annet hasj, amfetamin, metamfetamin, marihuana og piller. Det største enkeltbeslaget var på 125 gram hasj. Totalt ble i underkant av 300 gram hasj beslaglagt.

I kontakt med næringslivet

Etter nyheten om at aksjonen ble kjent har politiet utelukkende fått positive tilbakemeldinger, forteller lensmann i Valle og Bykle, Dag Hovden, til NTB.

– De er fornøyd med at vi har tatt tak i dette og rettet oppmerksomheten mot problemstillingen, sier han.

Lensmannen tror likevel det ikke er noe større problem på Hovden enn andre plasser.

– Hovden er et lite, gjennomsiktig samfunn der alle kjenner oss. Derfor tar det litt tid å få grep om slike saker, og det blir massivt når det først avdekkes, sier han.

– Vi er i kontakt med aktører i næringslivet på Hovden for å høre om det er tiltak som bør iverksettes, legger Hovden til.

– Sjokkert

Hovden huser normalt sett i underkant av 1.000 personer. I påsken blir byen transformert til en middels stor by, og 20.000 inntar et av de store vintersportsstedene i Norge.

– Jeg er sjokkert. Like sjokkert som alle andre, sier Hovdens turistsjef Lasse Eidskrem etter politiets narkoaksjon, til NTB.

At de fleste pågrepne arbeider i turist- og servicenæringen, gjør ikke akkurat nyheten lettere for turistsjefen.

– Dette er veldig overraskende – og trist. Sånne ting det er umulig å gardere seg mot, men det er dumt at det skjer overhodet, sier han.

Bekymret

Som turistsjef er Eidskrem naturlig nok bekymret over stedets omdømme.

– Jeg kan si med en gang at Hovden ikke har et stort narkoproblem, og jeg håper ikke dette blir det etterlatte inntrykket av Hovden, sier han og legger til:

– Men jeg er glad for at politiet gjør jobben sin såpass godt som de tydeligvis har gjort i dette tilfellet her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus