Meny

Best påskevær i starten av uka

Vårstemning på Sørenga i Oslo lørdag ettermiddag. Fra høyre: Anne Kristin Lein, Caroline Kolflåth og Endre Tveit Nordbrønd nyter reker og hvitvin i solen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påskeuka starter med bra vær over store deler av landet, men et værskifte midt i uka fører til regn på Østlandet, ifølge Meteorologisk institutt.

På Sør- og Østlandet har de siste dagene vært preget av sol og behagelige temperaturer. Slik vil det stort sett fortsette fram til skjærtorsdag.

– Vi får et værskifte på torsdag. Da skyer det noe mer til, og så blir det etter hvert litt regn. Det blir også en mer sørlig vindretning, sier statsmeteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

Uka starter bra også i Nordland, men det blir noen byger i Vesterålen.

– I Troms og kyststrøkene i Finnmark blir det enkelte snøbyger. På kysten av Øst-Finnmark blir det litt mer vind, opp mot nordvestlig kuling av og til. På Finnmarksvidda blir det ganske rolig og pent vær, sier Larsgård.

På Vestlandet er det imidlertid ikke ventet mye påskesol.

– Mandag blir det ganske skyet og perioder med regn, og snø over 300-500 meter helt opp til Trøndelag, sier statsmeteorologen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus