Røde Kors involvert i flere redningsoppdrag

Kommunalminister Jan Tore Sanner (t.h.) var med på en redningsøvelse på Golsfjellet lørdag. Til venstre på bildet er landsrådsleder Ole Gladsø i Røde Kors, mens Pål Arve Halstensgård fra Gol og Hemsedal Røde Kors ligger på bakken.
Kommunalminister Jan Tore Sanner (t.h.) var med på en redningsøvelse på Golsfjellet lørdag. Til venstre på bildet er landsrådsleder Ole Gladsø i Røde Kors, mens Pål Arve Halstensgård fra Gol og Hemsedal Røde Kors ligger på bakken. Foto: Geir Arne Bore / Røde Kors / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Patruljer fra Røde Kors har deltatt i 25 redningsoppdrag over hele landet i palmehelgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde Kors bisto blant annet med å frakte inn politi og ambulansepersonell og frakte ut mannen som omkom i snøscooterulykken i Fyresdal natt til søndag.

Lørdag var hjelpekorpset involvert i et redningsoppdrag i Vestoppland der en mann hadde fått hjertestans og døde.

Les også: 13 redningsoperasjoner på påskeferiens første dag

I alt har Røde Kors deltatt i oppdrag i åtte fylker i helgen.

– Ved siden av de alvorlige hendelsene, så er det flere mindre ulykker. Vi ser at det har vært liten til middels utfart på grunn av vind og glatt føre, samt dårlig vær i deler av landet, sier vaktleder Cecilie Engum Blakkestad ved informasjonssentralen til Røde Kors på Golsfjellet.

Mandag arrangerer Røde Kors Fjellvettdagen i samarbeid med Den Norske Turistforening for å skape oppmerksomhet rundt fjellvett og forebyggende arbeid i påskefjellet. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) skal stå for den offisielle åpningen på Gol.