Meny

Etterlyst «geværmann» i Drammen bar på fiskestenger

Overvåkingsbilde som viser en mann som bærer en bag med fiskestenger på kjøpesenteret Magasinet i Drammen lørdag. Noen trodde det var et gevær i bagen, og dermed ble det satt i gang en stor politiaksjon. Foto: Politiet / Overvåkingsbilde / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som utløste væpnet storaksjon i Drammen lørdag – fordi vitner mente han bar på skytevåpen – hadde bare med seg fiskestengene sine.

Politiet avblåste søndag ettermiddag jakten på «geværmennene», etter tidligere på dagen å ha gått ut med bilde av to menn, hvorav en bar på det som kan se ut som et geværfutteral. En pressefotograf kunne, etter å ha å sammenlignet bildet med sitt eget, opplyse at futteralet mest sannsynlig inneholdt fiskestenger.

Bakgrunn:   Rykket ut etter melding om bevæpnet mann på kjøpesenter

Politiet skrev følgende på Twitter: «Dette søket avsluttes nå på bakgrunn av opplysninger fra en fotograf i pressen som bekrefter innholdet i futteralet til å være fiskestenger». og «Fotografen har sammenlignet egne bilder og møte med to menn med overvåkingsbildene som er lagt ut. Det bekreftes at disse er de samme.»

Alarmen fra Magasinet kjøpesenter i Drammen sentrum kom i 18-tiden lørdag kveld. En kunde hadde observert en person med våpen og varslet Narvesen-ansatte som deretter varslet politiet. Politiet vurderte det slik at mennene syntes å ville skjule seg for overvåkingskameraer og at det var et tohåndsvåpen som stakk ut fra futteralet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus