Meny

13 redningsoperasjoner på påskeferiens første dag

Kommunalminister Jan Tore Sanner (t.h.) var med på en redningsøvelse på Golsfjellet lørdag. Til venstre på bildet er landsrådsleder Ole Gladsø i Røde Kors, mens Pål Arve Halstensgård fra Gol og Hemsedal Røde Kors ligger på bakken. Foto: Geir Arne Bore / Røde Kors / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røde Kors var ute på 13 redningsoppdrag lørdag, påskeferiens første dag. De fleste var på Østlandet og i Telemark.

Den mest alvorlige hendelsen som er blitt rapportert inn, var en hjertestans i Vestoppland, opplyser Røde Kors' informasjonssentral.

I påsken er nærmere 200 hjelpekorps med over 1.150 hjelpemannskaper i forsterket beredskap over hele landet. Totalt er 140 vaktstasjoner bemannet i nesten alle viktige fjellområder og langs kysten av Vestfold.

Samme dag som Røde Kors åpnet sin informasjonssentral på Golsfjellet i Buskerud, passerte organisasjonens hjelpekorps 300 redningsoppdrag hittil i år.

Ros fra Sanner

– Røde Kors gjør en uvurderlig innsats og skaper trygghet for alle som ferdes i fjellet, sa kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) til NTB etter at han lørdag åpnet Røde Kors' påskesentral.

Han var med på både snøscootertur og en beredskapsøvelse.

– Jeg fikk se hvilken profesjonell innsats de gjør. De rykker raskt ut og sørger for at folk som skader seg i fjellet, får hjelp, sa Sanner. Han skal nå ha noen feriedager i fjellet før han åpner The Gathering på Hamar onsdag.

Påskefjellet

Den Norske Turistforening (DNT) melder på påskeferiens første dag om fantastiske forhold i skiløypene og plass på hyttene i fjellet i Sør-Norge.

– Vi i DNT kan berolige fjellfolket, det er nok av snø i fjellet i år også. Den tidlige påsken gir gode snøforhold, og de fleste av våre hytter melder om ypperlige skiforhold, sier generalsekretær Nils Øveraas i DNT.

Kalde netter og sol om dagen gir harde løyper om morgenen, og mykt, fint påskeføre utover dagen. Meteorologene melder best påskevær på Sør- og Østlandet. Midt-Norge får en ruskete start, før det klarner opp utover i påskeuka, mens det i nord er meldt bygevær.

Skredfare

I palmehelgen ligger snøskredfaren i store deler av Nord-Norge og på Nordvestlandet på nivå 3 – betydelig. I nord er det mye dårlig vær med nedbør og kraftig vind, og Statens vegvesen melder om snø- og isdekke flere steder på E6 i Nordland, Troms og Finnmark.

På E6 over Kvænangsfjellet var det kolonnekjøring på grunn av uvær lørdag

– Ikke bruk mobilen i trafikken

Er du ute i trafikken, advares du mot å bruke mobiltelefonen.

Det er alltid flere trafikkulykker på utfartsdagene enn i resten av påsken, melder Storebrand, som råder folk til å ta det rolig.

– Jeg ser altfor ofte sjåfører som fikler med mobiltelefonen i trafikken, selv i relativt høye hastigheter. Noen få sekunders uoppmerksomhet kan få store konsekvenser, sier Petter Berg, fagsjef for Motor i Storebrand, som minner om at det er forbudt å bruke mobilen når man kjører bil.

I fjor ble det registrert ett dødsfall i påsketrafikken, mot fem året før.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus