Meny

Politiet avslutter væpnet aksjon i Drammen

Kjøpesenteret Magasinet i Drammen er evakuert etter melding om en mann med gevær inne på senteret lørdag kveld. Foto: Gunnhild Bjerve / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet avslutter den væpnede aksjonen i Drammen sentrum. Letingen etter en mann som ble observert med gevær, har vært uten resultat.

Væpnede politistyrker rykket lørdag kveld ut til Magasinet kjøpesenter etter melding om at en væpnet person var observert ved Narvesen-butikken på senteret.

Senere fikk politiet en melding om at en mann med gevær på ryggen var observert ved området Brakerøya.

– Vi er i ferd med å trappe ned aksjonen og opptar vanlig patruljetjeneste. Det har ikke kommet inn flere meldinger. Vi har oppsøkt flere adresser, men med negativt resultat, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt til NTB like etter klokken 21.

– Politipatruljene er på vei tilbake til stasjonen for å avvæpne seg, sier han.

– Skummelt

Alarmen fra Magasinet kjøpesenter kom i 18-tiden lørdag kveld. En kunde skal ha observert en person med våpen og varslet Narvesen-ansatte som deretter varslet politiet.

– Vi har sett på overvåkingskameraer to personer som forsøker å skjule seg for kameraene. Det er observert en bag med noe som stikker ut og som ser ut som et tohåndsvåpen, uttalte politiets innsatsleder på stedet, Marita Beston, til NTB.

Per Anders Knive skulle hente kona si som jobber på kjøpesenteret da politiet kom og ba dem om å forlate senteret.

– Jeg rakk ikke å tenke så mye. Det vare bare å reagere på det vi fikk beskjed om og komme seg ut, sier han til NTB.

– Det er jo skummelt, sier kona Merethe Opsahl.

Sammenheng

I 19-tiden fikk politiet melding om at en mørkkledd mann med gevær var observert et annet sted i Drammen sentrum.

– Vi ble varslet av en mann som hadde observert personen gjennom vinduet sitt. Han hadde sett en mørkkledd person ta et gevær fra ryggen og rette det mot en paviljong i nærheten. Han skal ha siktet, før han la geværet på skuldra igjen. Deretter skal personen ha gått i retning Brakerøya, uttalte Gunnerød til NTB i 19.30-tiden.

– Vi ser de to meldingene i sammenheng, opplyste han.

Populært