Meny

Kortslutning årsak til strømstans ved Hydro

ÅRDAL: Produksjonen av aluminium er fortsatt ikke tilbake for fullt etter strømstans i januar. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kortslutning i en bryter på Hydros anlegg i Årdal i Sogn og Fjordane under ekstremværet Tor var årsaken til strømbruddet ved anlegget i januar, ifølge selskapet.

– Skadekommisjonen har kommet fram til at uværet Tor blåste ned en av kraftlinjene mellom Skagene og Herva kraftstasjon, som igjen førte til at det oppsto en kortslutning i en bryter i vårt anlegg i Årdal, sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro til NRK.

Situasjonen begynte å bli kritisk da strømmen kom tilbake etter fire timer. Elektrolyseanlegget produserer flytende aluminium, og ved et langvarig strømbrudd ville metallet størknet i ovnene. Produksjonen vil være tilbake for fullt i andre kvartal.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus