Meny

Saken etter flaggstang-dødsulykken julaften er henlagt

En kvinne mistet livet julaften i fjor, da denne flaggstangen knakk og falt over henne. Nå er saken henlagt. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo politidistrikt har bestemt seg for å henlegge saken etter at 49 år gamle Heidi Rusten Lohrmann fikk en flaggstang over seg utenfor Holmenkollen kapell og døde julaften i fjor.

Politiet henlegger saken etter at Rusten Lohrmann fikk flaggstangen utenfor kapellet over seg og døde på vei til julegudstjenesten i Holmenkollen kapell.

Årsaken er at etterforskningen har vist at forholdet ikke er straffbart, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

– Det ble påvist råtesopp i bruddområdet, og undersøkelsene viste at trevirket på ulykkestidspunktet hadde råteskade i cirka 90 prosent av tverrsnittet. Den største belastningen fra vindkreftene oppstår i det aktuelle området, og disse faktorene i kombinasjon førte til bruddet i flaggstangen, forklarer politiadvokat Kristin Ingeborg Rusdal i pressemeldingen.

Bakgrunn: Kvinne fikk flaggstang over seg og døde

Ber publikum være oppmerksomme

Flaggstangen som var av tre var ifølge politiet normalt vedlikeholdt.

Det antas at råteskadene har oppstått ved at det har trengt vann inn mellom innfestingsbolten og trevirket. Skaden var ikke synlig før flaggstangen brakk, og kunne ifølge politiet bare ha vært oppdaget ved fuktmåling og stikkprøver med spesialredskap utført av profesjonelle.

– Politiet vil oppfordre publikum som har ansvaret for flaggstenger i tre, til å være særlig oppmerksomme på området rundt boltehullene i flaggstangen fordi dette området er særlig utsatt for inntrengning av vann, sier politiadvokat Rusdal.

Les også: Heidi (49) fikk flaggstang over seg og døde

– Dypt tragisk

Det var 49 år gamle Heidi Rusten Lohrmann som omkom julaften, da hun var på vei til julegudstjenesten i Holmenkollen kapell.

– Det er en dypt tragisk hendelse. Familien kom hit for å feire glede og for å innlede feiringen de har forberedt lenge. Dette skulle være en feiring av glede. Så skjedde det stikk motsatte, sa prost Trond Bakkevig i Vestre Aker kirke til NRK etter ulykken.

Trebarnsmoren var ansatt i arbeids- og sosialdepartementet.

– Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at Heidi Rusten Lohrmann er død. Våre tanker går til hennes nærmeste familie. Heidi var en svært dyktig medarbeider som mange var glade i. Hun vil bli dypt savnet i arbeids- og sosialdepartementet, sa departementsråd Ellen Seip andre juledag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus