Meny

Fylkestinget i Troms vil ha ny Vassdalen-gransking

16 soldater inne til førstegangstjeneste mistet livet i snøskredulykken i Vassdalen øst for Bjerkvik i Troms i 1986. Foto: Henrik Laurvik NTB / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkestinget i Troms vil ha en ny, offentlig gransking av Vassdalen-ulykken i 1986, melder NRK.

Påstander fra etterlatte og overlevende om at opplysninger om hendelsesforløpet skal være holdt tilbake i den første granskingen, er deler av bakgrunnen for det enstemmige vedtaket.

– Det er også kommet fram at mange sliter med senskader etter å ha vært direkte berørt av rasket eller redningsaksjonen, sier initiativtaker Christine Killie (H) til NRK.

Les også: Verste ulykke i Forsvaret i fredstid

Under en NATO-øvelse 5. mars 1986 omkom 16 soldater da det gikk et skred fra fjellet Storeballak i Vassdalen. 15 soldater slapp fra det hele med livet i behold.

Ulykken er den verste Forsvaret har opplevd i fredstid. I etterkant ble Forsvaret og øvelsesledelsen kraftig kritisert. Senere ble nye sikkerhetsprosedyrer opprettet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus