Meny

Seks av ti lærere fikk godkjent søknad om videreutdanning

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 10.000 lærere har søkt om å få ta videreutdanning. Nå er 6.635 av søknadene godkjent.

– Det er flott å se at så mange lærere vil fordype seg faglig, og gledelig at kommunene følger opp med å godkjenne godt over halvparten av søknadene. Det viser at kommunene satser på faglig utvikling, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Matematikk er det faget der flest har fått innvilget videreutdanning. 2.012 av over 2.800 søknader er innvilget. I norsk og engelsk ble rundt 65 prosent av søknadene innvilget.

Det er likevel ikke sikkert at alle som ønsker det kan ta fatt på videreutdanningen med en gang. De godkjente søknadene sendes nå til Utdanningsdirektoratet og universitetene og høyskolene. I fjor fik 5.300 studieplass.

– De lærerne som ikke får tilbud om å ta videreutdanning nå, har gode sjanser de neste årene, sier Isaksen og lover å fortsette satsingen på videreutdanning.

Flere lærere frykter de ikke vil få den videreutdanningen de trenger for å oppfylle de skjerpede kompetansekravene som ble innført i år, med en innfasingsperiode på ti år.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus