Meny

UDI-sjefen tror flyktningavtale kan øke asylstrømmen

Mens en avtale mellom EU og Tyrkia kan redusere asylstrømmen til Europa, kan resultatet for Norge bli motsatt, tror UDI-sjef Frode Forfang. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens en avtale mellom EU og Tyrkia kan redusere asylstrømmen til Europa, kan resultatet for Norge bli motsatt, tror UDI-sjef Frode Forfang.

– Det blir færre flyktninger til Europa, men det kan bli flere til Norge hvis skandinaviske grensekontroller tas ned, sier direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet (UDI) til Dagens Næringsliv.

Han ønsker ikke å gå inn på antall flyktninger som kan komme til Norge ved en avtale mellom EU og Tyrkia.

– Gitt at EU blir enig, og her er det store interne motsetninger, står det mye på spill i Europa i forhold til Tyrkia. Det er vanskelig å si hva den totale effekten blir for Norge, men vi må være forberedt på store svingninger i antall over tid, sier Forfang.

Les også: Regjeringspartiene må svelge asylkrav fra KrF

UDI-sjefen understreker at mye er usikkert foran toppmøtet, som starter torsdag og etter planen skal konkludere på fredag.

– EU forsøker å få kontroll over asylankomstene og grensen til Tyrkia, og skjer det, blir det fort et krav og en forventning om at Schengen-avtalen skal fungere igjen, og at man får bort grensekontrollene.

Tirsdag utvidet den norske regjeringen den midlertidige grensekontrollen med nye fire uker, til 13. april.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus