Meny

Grensekontrollen forlenges

Justisminister Anders Anundsen opplyste tirsdag om at regjeringen vil forlenge grensekontrollen på fergeankomster fra Danmark, Sverige og Tyskland. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen forlenger personkontrollen på alle fergeankomster fra Danmark, Sverige og Tyskland fram til 13. april.

Justisdepartementet begrunner forlengelsen med hensyn til offentlig orden og indre sikkerhet.

– Kontrolltiltaket har god preventiv effekt, og det er ikke rapport om at kontrollen har ført til betydelig ulempe for ordinære reisende, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Bakrgunn: Erna Solberg varsler forlenget grensekontroll

Etter at Norge innførte passkontroll på alle fergeankomster i november i fjor, har antall asylsøkere gått kraftig ned. Presset på Schengens yttergrense er fortsatt stort, og det er fortsatt mange uregistrerte utlendinger i Schengen-området som ønsker å forflytte seg. Norge har derfor fremdeles behov for å ha kontroll på egen sjøgrense, mener justisministeren.

Regjeringen utvidet grensekontrollen sist gang for én måned siden, og statsminister Erna Solberg (H) varslet da at Norge vil fortsette med den utvidede grensekontrollen inntil EU og Schengen-landene får kontroll på yttergrensene.

Les også:

Løkke ønsker fellesnordisk grensekontroll

PU venter på utbedringer i russisk grensekontroll

Svenske tollere vil bære våpen på jobb

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus