Meny

Krekar-partnere slipper utlevering til Italia

Begjæringen om utlevering av mulla Krekar til Italia skal behandles i Oslo tingrett i juni. Britisk rett har nå nektet å utlevere tre personer i samme sakskompleks til Italia. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk rett har avgjort at tre medlemmer av mulla Krekars angivelige terrornettverk ikke blir utlevert til Italia, blant annet på grunn av frykt for tortur, melder Aftenposten.

De tre kurderne i Storbritannia var blant de pågrepne i den europeiske antiterroraksjonen som italienske myndigheter sto bak i november i fjor, og som norske og italienske myndigheter håper skal føre til en utlevering av Krekar til Italia, skriver Aftenposten.

I den samme aksjonen ble mulla Krekar pågrepet sammen med to andre bosatt i Norge. Utleveringsbegjæringen for Krekar skal avgjøres av Oslo tingrett i juni.

Les også: Ett skritt nærmere beslutning om utlevering av Krekar

En av de tre mennene er Krekars svigersønn, som angivelig er propagandasjef i nettverket. Men myndighetene fikk ikke medhold i utleveringsbegjæringen av retten. Saken mot de tre var ikke kommet langt nok til at en utlevering var forsvarlig, mente retten. Dessuten mente dommeren at utlevering medførte fare for tortur.

Påtalemyndigheten varslet først at de ville anke saken, men i forrige uke valgte italienske myndigheter å frafalle hele saken.

– Avgjørelsen inneholder to gode nyheter for oss: Først at britene ikke var fornøyd med de hadde fått fra italienske myndigheter, deretter at italienerne velger å trekke hele utleveringssaken når de blir bedt om å komme med mer, sier mulla Krekars advokat Brynjar Meling til Aftenposten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus