Meny

Politiet mener «Anka» (38) ble drept i 1993

Politiet antar at Ann Karin Nilsen ble drept i 1993. Foto: Politiet / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet antar nå at den da 38-årige Ann Karin Nilsen ble drept i 1993. Kvinnens samboer har fortalt at han drepte henne, men liket er ikke funnet – og politiet ber folk om tips i saken.

Det var i november 2014 at en mann i 60-årene meldte seg og opplyste at han drepte samboeren i 1993.

– Han fortalte at han hadde gjemt liket i et naturområde ved Finnskogen. Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning uten at kvinnen er funnet og ber nå om publikums hjelp til å oppklare saken, opplyser politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt.

Ingen nær familie

Den antatt drepte Ann Karin Nilsen gikk ifølge politiet under kallenavnet «Anka». Hun hadde ingen nær familie og bodde alene sammen med samboeren i en leilighet på Grünerløkka i Oslo.

– Både hun og samboeren var en del av et rusmiljø. Etterforskningen avdekket at Nilsen ikke har etterlatt seg spor i offentlige registre etter 1993. Hun har imidlertid aldri blitt meldt savnet. Drapet antas å ha blitt begått i september 1993, forteller politiadvokaten.

Den antatt drepte kvinnen var 171 centimeter høy og lam i høyre arm.

Forteller om krangel

I avhør har samboeren forklart at han drepte henne under en krangel i leiligheten og deretter fraktet liket til Finnskogen, der han gjemte henne ved en skogsvei ved innsjøen Røgden.

– Politiet har foretatt søk i området flere ganger uten at det gjort funn. Samboeren har vært usikker på gjemmestedet da vegetasjonen i området har endret seg i årene som har gått, sier politiadvokat Henriksbø.

Politiet ber både om tips fra personer som kan ha observasjoner ved Finnskogen og fra folk som kjente Nilsen eller har opplysninger om henne.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus