Regjeringen sladdet DAB-rapport etter brev fra Telenor

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kulturdepartementet sladdet deler av en offentliggjort rapport om det digitale radionettet etter at Telenor mente den inneholdt sensitiv konkurranseinformasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapporten gir et innblikk i maktforholdene i norsk radiobransje og hvordan de store aktørene i samarbeid med myndighetene styrer etableringen av det digitale DAB-radionettet, skriver Dagens Næringsliv. Dagens FM-nett slukkes neste år.

Telenors advokater satte imidlertid lite pris på at alle opplysningene i avtalen lå åpent ute og tok kontakt med departementet.

I et brev 22. januar ber advokat Haakon Gjesdahl på vegne av Norkring om «at avtalen under enhver omstendighet ikke kan offentliggjøres, omtales eller videresendes andre aktører». Telenor begrunner dette med at rapporten inneholder «betydelig konkurransesensitiv informasjon».

Les også: ESA krever svar fra Norge om DAB

Leder Svein Larsen i Norsk Lokalradioforbund avviser påstandene fra Telenor og mener avtalen burde offentliggjøres i sin helhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den har klare mediepolitiske sider som ikke er konkurransesensitive, sier Larsen. Hans medlemmer utfordrer i mange tilfeller de store DAB-aktørene.

Kulturdepartementet har beklaget overfor Telenor og lagt ut en ny versjon av rapporten. Der er 18 av 22 punkter sladdet.

Les også: Neste år er det slutt på vanlig FM-radio

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenor-konsernet.