Vurderer å gå til sak på vegne av ettåring

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

16 måneder etter at de ble siktet for vold mot sin seks uker gamle sønn, ble saken mot foreldrene henlagt. Nå vurderer bistandsadvokaten søksmål på vegne av sønnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreldrene ble pågrepet høsten 2014 og siktet for vold «med hodeskader til følge». Et sentralt spørsmål var om skadene kunne skyldes risting av babyen, som da var seks uker gammel, skriver Bergens Tidende.

I februar ble saken henlagt på grunn av bevisets stilling, men sist onsdag klaget guttens bistandsadvokat, Johannes Romstad, henleggelsen inn for Riksadvokaten.

– Hvis denne henleggelsen skal skape presedens, blir det ikke mange saker om babyvold som havner i retten som straffesaker. Da kan barna bli sittende igjen som taperne, sier advokaten. Før henleggelsen skal politiet ha anbefalt å tiltale både moren og faren for vold.

– Det er mye tvil om hva som har skjedd. At babyen hadde risteskader, er ikke bevist ut over enhver rimelig tvil. I hvert fall én sakkyndigrapport peker på at skadene kan ha oppstått på andre måter, sier Jannicke Keller-Fløystad, forsvareren til guttens far.

Dersom henleggelsen blir stående, sier Romstad at det kan komme et erstatningskrav mot foreldrene. I en sivil erstatningssak er beviskravene lavere enn i en straffesak.