Meny

Brann påsatt i bygård – beboere kom seg ikke ut

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere beboere i en bygård i Uranienborgveien i Oslo måtte beordres til å holde seg inne fordi kraftig røykutvikling fra antent papir i oppgangen hindret dem i å evakuere lørdag kveld.

Politiet meldte om kraftig røykutvikling i gården lørdag kveld ved 20-tiden. Alle nødetater rykket ut til bygningen på Uranienborg i Oslo.

Det skal ha vært noe papir som var blitt antent av noen inne i bygningen. Politiet sa lørdag kveld at det ville undersøke saken.

– Brannen er sannsynligvis påsatt. Det er sjeldent at papir som ligger på et gulv begynner å brenne av seg selv, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til VG.

Brannvesenet kom til stedet med fem brannbiler, men måtte be beboerne holde seg inne.

– Vi har bedt beboere i etasjene oppover om å holde seg inne i leilighetene sine så lenge oppgangen er full av røyk, sier brannoperatør Hans Kristian Steen til VG.

Flere av beboerne oppover i etasjene trakk ut på balkongene sine inntil brannen var slukket og en kontrollert evakuering kunne gjennomføres.

I alt 15 personer ble evakuert etter at ilden var slukket og bygget var i ferd med å bli luftet ut.

Les også: Oslofjordtunnelen måtte stenges etter bilbrann

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus