Meny

Syv lam tatt av hund på gård i Vestfold

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gårdbruker i Lardal kommune i Vestfold har mistet syv lam etter at en hund gikk til angrep på gården. Lammene var av typen gammelnorsk spælsau og var inngjerdet.

– Det er helt forferdelig. Vi fant fire lam som var drept og tre andre som var så stygt skadd at de måtte avlives på stedet, forteller eier Susanne Tho Høgsveen lørdag morgen til Østlands-Posten.

Det var avisbudet som oppdaget de døde og skadde dyrene etter å ha sett en blodig, hvit hund ved gården ved 8.30-tiden lørdag. Tre timer senere hadde politiet kontroll på hunden.

Det er andre gang på ett år at dyrene deres blir angrepet av hund. I fjor overlevde sauene, men tre dyr på nabogården ble drept, ifølge avisa.

Gårdbrukeren vil anmelde forholdet, kreve erstatning for dyrene og at hunden avlives.

– Uansett kommer politiet til å ta hånd om hundene for å få klarhet i hva som har skjedd i Svarstad. Vi må for all del unngå at noe slikt skjer igjen, sier jourhavende jurist Magnar Pedersen hos politiet i Vestfold til NRK.

Han sier det er svært sjelden at politiet i Vestfold får melding om at hunder angriper lam eller sauer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus