Meny

75-åring vil ha russefeiring for pensjonister

(Illustrasjonsfoto) Foto: Berit Keilen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pensjonister over hele landet bør ha egen russedress, russefeiring og eget russetog for å feire sine årelange bidrag til samfunnet, mener 75 år gamle Eldrup A. Hansen.

– Pensjonistene i Norge har arbeidet flittig i over 40 år og bygd opp verdens beste land å bo og leve i, men av mange ses vi på som et problem. Vi er en del av eldrebølgen som skaper utfordringer for samfunnet. Våre kunnskaper, erfaringer og arbeid, det vi har bygd landet på, betyr ingenting lenger. De unge skal uten erfaring overta. Jeg er 75, lever fortsatt og vil være med på moroa, sier Hansen til Agderposten.

Hansen, som er en lokal kulturpersonlighet og tidligere politiker, oppfordrer alle landets pensjonister om å bli eldreruss, og på denne måten feire sine årelange bidrag til fedrelandet. Målet er at ordningen skal bli landsomfattende.

– Hvert år heretter etablerer vi et pensjonistrussestyre der vi bor. Hvert år feirer vi russetid, og kronen på verket setter vi 17. mai. Vi lager fester og tilstelninger. Og, sist men ikke minst, vi går i russetog, sier Hansen.

75-åringen har allerede begynt arbeidet med å samle norske pensjonister og understreker at eldre som er dårlige til beins, kan sitte på traktorhengere gjennom russetogene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus