Meny

Windstads fly lander i Norge klokken 21

Ny Tids journalist Øystein Windstad og fire andre journalister ble såret da maskerte menn angrep dem i den russiske delrepublikken Ingusjetia onsdag. Foto: Ny Tid ( NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ny Tid-journalist Øystein Windstad er på vei hjem fra Ingusjetia og lander på Oslo lufthavn fredag kveld klokken 21.05.

Det bekrefter redaktør Truls Lie i Ny Tid overfor NTB fredag formiddag. Windstad flyr fra Ingusjetia til Moskva, og flyet mot Oslo forlater den russiske hovedstaden klokken 20.15 og lander på Gardermoen klokken 21.05.

Utenriksdepartementet opplyser at Windstad ikke hadde noe behov for bistand fra dem i forbindelse med utreisen fra Ingusjetia fredag. Han fikk imidlertid tilbud om å bli møtt av representanter for Norges ambassade i Moskva når han mellomlander der.

Les også:   Windstad: – Jeg trodde jeg skulle dø

To vakter har passet på Windstad på sykehuset etter angrepet mot minibussen han og andre journalister og menneskerettsaktivister satt i på vei mot naborepublikken Tsjetsjenia onsdag.

Windstad har fortalt at han ble slått med stokker overalt på overkroppen, og at han trodde han skulle dø. På sykehuset har han fått sydd kutt i ansiktet, hånden og kneet. Han har også gipset et bein. I tillegg har han fått slått løs flere tenner, ifølge Aftenposten.

– Norge forventer at det stygge overfallet blir etterforsket av russiske myndigheter, og at gjerningsmennene blir tatt og stilt for retten, sa pressetalsmann Rune Bjåstad i UD til NTB torsdag.

Les også:  Ny Tid-redaktør tror journalistangrep var planlagt

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus