Meny

– Ketil Olsen skal lede Norges NATO-misjon

Kontreadmiral Ketil Olsen. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontreadmiral Ketil Olsen blir fredag utnevnt til sjef for Norges militærmisjon i NATO, ifølge Dagbladet.

Dermed følger forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) innstillingen fra forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen, ifølge avisen.

Tre kvinner og to menn søkte på stillingen. På forhånd hadde mange håpet at regjeringen ville benytte muligheten til å utnevne en av de tre kvinnene til den ettertraktede stillingen som Norges general i NATO-hovedkvarteret.

De kvinnelige søkerne var generalmajor Kristin Lund, kontreadmiral Elisabeth Natvig og kontreadmiral Louise Dedichen. Bare sju prosent av lederne i forsvaret er kvinner.

Les også: Robert Mood mener Forsvaret er på vei mot kollaps

Militærmisjonen i Brussel ledes i dag av Robert Mood, som gir seg 31. juli.

Utnevnelsen innebærer også at Olsen rykker opp en grad til viseadmiral, den nest øverste graden i det norske Forsvaret. Bare kongen, kronprinsen og forsvarssjefen – som er generaler og admiral – står høyere på den militære rangstigen. Også etterretningssjefen og sjefene for Forsvarsstaben og Forsvarets operative hovedkvarter er generalløytnanter. For øyeblikket har Norge en femte offiser på dette nivået, en generalløytnant som leder NATO-skolen i Roma.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus