Politiledere anmeldt for overtidsjuks

Flere av sjefene i Politiet utlendingsenhet er blitt anmeldt for økonomisk utroskap av hovedverneombudet. Lederne beskyldes for å ha jukset til seg overtidsbetaling.

Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Saken er nå til behandling hos Spesialenheten for politisaker, som vurderer etterforskning, skriver VG.

– Betrodde ledere som tar seg til rette, er dårlige forbilder for de ansatte, sier hovedverneombud Einar Sagli, som har levert anmeldelsen.

Etter det avisen får opplyst, beskyldes de anmeldte lederne for å ha ført overtid for oppdrag som ikke er utført og for å ha gjort administrativt rutinearbeid på helg- og helligdager hvor kompensasjonen er høy. En av lederne skal blant annet ha ført åtte timer overtid på 1. pinsedag med begrunnelsen «mail, adm. saksbehandling, faktura».

I løpet av én måned førte en av lederne 103 timer overtid, noe som utgjør 81.570 kroner i kompensasjon utover fastlønnen.

– Ettersom saken ligger hos Spesialenheten for politisaker, kan vi vanskelig kommentere den før en avklaring foreligger, sier PU-sjef Kristin Kvigne.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden