Meny

Politiledere anmeldt for overtidsjuks

Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av sjefene i Politiet utlendingsenhet er blitt anmeldt for økonomisk utroskap av hovedverneombudet. Lederne beskyldes for å ha jukset til seg overtidsbetaling.

Saken er nå til behandling hos Spesialenheten for politisaker, som vurderer etterforskning, skriver VG.

– Betrodde ledere som tar seg til rette, er dårlige forbilder for de ansatte, sier hovedverneombud Einar Sagli, som har levert anmeldelsen.

Etter det avisen får opplyst, beskyldes de anmeldte lederne for å ha ført overtid for oppdrag som ikke er utført og for å ha gjort administrativt rutinearbeid på helg- og helligdager hvor kompensasjonen er høy. En av lederne skal blant annet ha ført åtte timer overtid på 1. pinsedag med begrunnelsen «mail, adm. saksbehandling, faktura».

I løpet av én måned førte en av lederne 103 timer overtid, noe som utgjør 81.570 kroner i kompensasjon utover fastlønnen.

– Ettersom saken ligger hos Spesialenheten for politisaker, kan vi vanskelig kommentere den før en avklaring foreligger, sier PU-sjef Kristin Kvigne.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus