Afghansk konvertitt tapte i lagmannsretten

Artikkelen fortsetter under annonsen

En afghansk mann som konverterte fra islam til kristendommen, har tapt ankesaken mot utlendingsnemnda (UNE). Lagmannsretten mener mannen konverterte for å få asyl i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konvertitten Reza ble sendt ut av Norge i februar i fjor, men støttespillerne hans har kjempet videre, blant annet med støtte fra Stavanger-biskop Erling J. Pettersen.

Reza tapte saken i Oslo tingrett i fjor, og nå har Borgarting lagmannsrett kommet til samme konklusjon, skriver Stavanger Aftenblad. Retten sår tvil om Rezas troverdighet og mener konverteringen ikke er reell.

– Videre legges det vekt på tidspunktet for konverteringen (at den skjedde under klagebehandlingen av avslag på annet asylgrunnlag), at beslutningen om å konvertere ble truffet kort tid etter at Reza kom i kontakt med menigheten, at konverteringsprosessen deretter tok kort tid, og Rezas manglende refleksjon om konsekvensene av frafallet fra islam, heter det i dommen.

Leder for Støttegruppen for Reza, Bente Bergesen, har ikke gitt opp.

– Jeg tror vi tenker på å kjøre saken videre til Høyesterett. Etter det vil vi vurdere å ta den videre til den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Det er der den hører hjemme. Den har store prinsipielle sider ved seg, sier hun. Reza nå lever i skjul i Afghanistan, ifølge Bergesen.