UDI lyser ut 10.000 nye mottaksplasser

UDI trenger fortsatt flere asylmottaksplasser for å erstatte en del midlertidige innkvarteringsløsninger som ble etablert i fjor høst.
UDI trenger fortsatt flere asylmottaksplasser for å erstatte en del midlertidige innkvarteringsløsninger som ble etablert i fjor høst. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Utlendingsdirektoratet (UDI) lyste mandag ut 10.000 nye mottaksplasser nasjonalt. Ønsket oppstart for de nye asylmottakene er satt til begynnelsen av juni i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UDI trenger fortsatt flere asylmottaksplasser for å erstatte en del midlertidige innkvarteringsløsninger som ble etablert i fjor høst.

I tillegg skal UDI ha en buffer med ledige plasser for å kunne håndtere svingninger i ankomstene av asylsøkere til Norge, skriver direktoratet på sine nettsider.

Les også: UDI betaler 5 millioner i døgnet for mottak som står tomme

Kommuner, organisasjoner og private selskaper kan drive asylmottak på vegne av UDI. Det er lyst ut anslagsvis 1.600 plasser i hver av UDIs seks regioner. Asylmottakene må minst ha 100 faste plasser. Søknadsfrist er 4. april.

Les også: Stadig flere migranter gir opp drømmen om Europa

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus