Mann omkom da bil kolliderte med stridsvogn

En person omkom da en stridsvogn som deltok i NATO-øvelsen Cold Response, kolliderte med en personbil i Snåsa mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde rundt klokken 09.40 på fylkesvei 763, 22 kilometer sør for Snåsa. Stridsvognen kjørte sørvestover og kolliderte med personbilen som var på vei i motsatt retning.

– Det var kun en person i personbilen, mens det var to personer fra det norske Forsvaret i panservogna. Dette var en møteulykke, men omstendighetene rundt ulykken kjenner vi foreløpig ikke, sier operasjonsleder Rune Reinsborg i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet opplyste mandag ettermiddag at sjåføren hadde fått førerkortet sitt beslaglagt på bakgrunn av sin forklaring. Han er også rutinemessig siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf 3 som omhandler uaktsomhet.

– Vi kan ikke plassere skyld eller årsak ennå, men kan ikke se bort fra at dette skyldes stridsvognas passering av personbilen. Kjøretøyene møttes i en S-sving, veien er smal og det var glatt i kanten på stedet, sier Reinsborg.

Vognføreren har forklart til politiet at han mistet kontrollen over stridsvognen rett før ulykken.

Kongelig kondolanse

Kong Harald var på et planlagt besøk under vinterøvelsen. Han skal inspisere øvelsen mandag og tirsdag og benyttet anledningen til å kondolere da han møtte pressen i forbindelse med besøket.

– Det er en veldig tragisk hendelse. Og det er ekstra synd på de pårørende, sier kong Harald til Adresseavisen.

Les også: En person omkom i kollisjon på Notodden

– Trist

Politiet jobbet mandag ettermiddag med å varsle den omkomnes pårørende. Ifølge Adresseavisen skal den omkomne være fra Sør-Trøndelag.

De to personene som satt i militærkjøretøyet, kom ikke til skade, opplyser Aleksander Jankov, talsmann for Cold Response. Begge tilhører Telemarksbatalonen.

– Forsvaret øver for å ivareta nasjonens sikkerhet. Ulykker er alltid tragisk, og vi synes det er særdeles trist at en person er omkommet i forbindelse med øvelsen, understreker han.

Ulykkeskommisjonen for Statens vegvesen, politiets kriminalteknikere og representanter for Statens havarikommisjon for transport var alle i gang med å gjøre undersøkelser på ulykkesstedet mandag.

Bergepanser

Det pansrede kjøretøyet er en såkalt bergepanser fra Telemark Bataljon i Brigade Nord. Kjøretøyet veier mellom 50 og 60 tonn og har som oppgave å berge andre kjøretøyer, opplyser talsperson Vegard Finberg for Cold Response til Adresseavisen.

Forsvaret satte 19. februar i gang den storstilte øvelsen Cold Response i Trøndelag. Rundt 15.000 deltakere fra 14 land deltar i øvelsen, som varer frem til 22. mars.

– Øvel​sen fortsetter, men de aktiviteter som var planlagt nær ulykkesstedet, vil bli kansellert. Forsvarets personell som var involvert i ulykken, vil få den hjelp og støtte de ønsker og trenger, opplyser Jankov.

Les også: Snart kommer 15.000 vinterkrigere til Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus