Politiet kjørte i 190 – måtte gi opp biljakt

Speedometeret i politibilen viste 190 da patruljen forsøkte å innhente den lynraske sportsbilen på E10 over Herjangsfjellet i Nordland. Likevel kom bilen seg unna. Nå er sportsbilføreren dømt til fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i midten av 20-årene fra Narvik er i Ofoten tingrett dømt til tre ukers ubetinget fengsel for å ha kjørt fra politiet. Han må dessuten være uten førerkort de neste to årene, og må avlegge førerprøven på nytt, skriver Fremover.

Saken ble avgjort ved rettslig avhør og tilståelsesdom.

Råkjøringen han nå er dømt for, skjedde på ettermiddag 17. juni i fjor sommer. Mannen kom fra flyplassen på Evenes med kurs mot Narvik. Han ga full gass med bilen, en sportsbil med over 500 hester under panseret og en toppfart på over 300 kilometer i timen. Politiet la seg på hjul med blålys, men måtte gi opp da speedometeret viste 190.

Ut fra gjeldende regelverk for slike fartsmålinger, med fratrekk av feilvisning og sikkerhetsmargin, har Ofoten tingrett valgt å dømme mannen for en fartsovertredelse på 171 kilometer i timen i 90-sonen.

Retten fant ingen formildende omstendigheter, og bilføreren var klar over at han ble forfulgt av politiet. I tillegg til råkjøringen ble mannen dømt for å kjøre den samme bilen uten førerkort halvannen måned senere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus