To menn siktet for forsettlig drap i Oslo

Stein Olav Bredli, leder av voldsavsnittet, orienterer på en pressekonferanse lørdag kveld om et drap på Tøyen.
Stein Olav Bredli, leder av voldsavsnittet, orienterer på en pressekonferanse lørdag kveld om et drap på Tøyen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

To menn i 50-årene er siktet for forsettlig drap på en mann i 50-årene i en leilighet på Tøyen i Oslo natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Mannen er obdusert, og den foreløpige obduksjonsrapporten fastslår at han ble drept, opplyste Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, på en pressekonferanse lørdag kveld.

– Mannen som meldte fra om dødsfallet, er avhørt. Den andre siktede vil bli forsøkt avhørt i løpet av lørdag kveld, sier Bredli.

Skyldspørsmål ikke avklart

Den siktede som har vært i avhør lørdag, har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Det opplyser hans forsvarer, advokat Espen Johansen, til NTB.

– Han er formelt sett ikke i posisjon til å kunne ta stilling til spørsmålet om straffskyld. Det vil bli avklart senere, sier Johansen.

– Han er preget av situasjonen. En god bekjent av ham er død, sier Johansen videre.

Ifølge politiet var de to siktede og den drepte bekjente. De siktede var godt kjent fra politiet fra før og er tidligere dømt for en rekke mindre forhold.

Naboer hørte bråk

Politiet fikk melding fra en av de siktede om at en mann var død klokken 1.32 natt til lørdag. Da de kom inn i leiligheten elleve minutter senere, fant de en livløs mann og to andre svært berusede menn. Det ble igangsatt gjenoppliving, men mannen ble erklært død på stedet.

De to mennene som var i leiligheten, er begge siktet for forsettlig drap. Leiligheten tilhørte den ene av de siktede, som ifølge Bredli er godt kjent for politiet fra før.

Naboer hørte bråk i leiligheten fredag kveld, og mener å ha hørt at det ble avfyrt skudd, skriver VG.

– Det var noen som slo i veggen, og etter ti minutter så ble det stille. Så hørtes det skudd, sier en av naboene til avisa.

Bredli opplyser imidlertid til Dagbladet at politiet ikke er kjent med at det skal ha blitt avfyrt skudd.

Taus om dødsårsak

Politiet vil ikke si noe om drapsvåpen eller dødsårsak foreløpig. Den drepte mannen ble identifisert lørdag kveld, og ifølge politiet dreier det seg om en norsk mann fra Oslo.

Den ene av de siktede er norsk statsborger, den andre er utenlandsk borger. Politiet ønsker ikke å si noe om hvilket land det utenlandske siktede er fra, av hensyn til etterforskningen.

På åstedet gjennomfører politiet krimtekniske undersøkelser, og det er gjennomført rundspørring i nærområdet. Politiet har også gjennomført avhør av flere vitner, men vil ikke si noe om det befant seg flere enn de tre personene i leiligheten natt til lørdag.

– Vi har gjennomført vitneavhør. Det er blant annet flere som har meldt seg til politiet, sier Bredli til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden