Trusselsituasjon på skole i Asker

Bevæpnet politi på utsiden av skolen i Asker. (Foto: Privat)
Bevæpnet politi på utsiden av skolen i Asker. (Foto: Privat)
Artikkelen fortsetter under annonsen

En elev Vollen skole i Asker er pågrepet på etter å ha kommet med trusler mot andre elever på mobilappen Jodel, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meldingen om at det skulle ligge en trusselvideo på YouTube/Jodel kom inn til politiet klokken 12.17 fredag, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Bevæpnet politi rykket umiddelbart ut til skolen og fikk kontroll over situasjonen og eleven som antas å ha framsatt truslene. Beredskapstroppen og forhandlertjenesten bisto i oppdraget, skriver kommunikasjonsrådgiver Torill Frogner i Oslo politidistrikt.

Politiet ønsker ikke å gå ut med detaljer om innholdet i truslene eller eleven som ble pågrepet. Ingen kom til skade i hendelsen.

Ifølge Budstikka ble det lest opp en melding på skolens høyttaleranlegg hvor elever og lærere fikk beskjed om å ikke forlate lokalene før politiet ga klarsignal.

Overfor VG ønsker ikke politiet kommentere om det var våpen involvert i saken.

Det har tidligere kommet trusler mot andre skoler via den tyske mobilappen Jodel. I starten av februar kunngjorde Kripos at de har bedt grunnleggerne av meldingstjenesten om et tettere samarbeid for å identifisere dem som står bak truslene.