Nav: Flere innvandrere betyr flere på sosialhjelp

– Det er ingen tvil om at den økte innvandringen nå, vil ha som resultat at sosialhjelpsutgiftene i kommunene vil gå opp over tid, sier Yngvar Åsholt, kunnskapsdirektør i Nav. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
– Det er ingen tvil om at den økte innvandringen nå, vil ha som resultat at sosialhjelpsutgiftene i kommunene vil gå opp over tid, sier Yngvar Åsholt, kunnskapsdirektør i Nav. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere innvandrere betyr økte utgifter til sosialhjelp, ifølge en ny rapport fra Nav. Rapporten har samlet tall fra 2014 og sammenlignet dem med tidligere år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her slås det fast at fire av ti sosialhjelpsmottakere er innvandrere, skriver VG.

– Det er ingen tvil om at den økte innvandringen nå, vil ha som resultat at sosialhjelpsutgiftene i kommunene vil gå opp over tid, sier kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav til VG.

I snitt fikk 53.700 personer sosialhjelp til enhver tid i 2014. Det er en økning på 2.600 personer sammenlignet med snittet i 2013. 17 prosent av innvandrerne som var født i Afrika, fikk økonomisk sosialhjelp i 2014, mot 0,6 prosent av innvandrerne født i et østeuropeisk EU-land. Blant norskfødte var andelen 1,1 prosent.

Ifølge Åsholt henger veksten i antall mottakere av sosialhjelp nøye sammen med andelen innvandrere i befolkningen.

– En del innvandrere har lav tilknytning til arbeidsmarkedet, lave yrkesmessige ferdigheter og lave språkferdigheter. De har heller ikke opparbeidet seg rettigheter i folketrygden i Norge. Når forsørgeren i en familie er uten arbeid, så er det mottak av sosialhjelp som er alternativet for å skaffe seg en inntekt, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus