Ikke tilsyn med Valdres-skole etter 13-årings død

13-åringen ble funnet død i denne hytta på Beitostølen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
13-åringen ble funnet død i denne hytta på Beitostølen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det blir ikke tilsyn med skolen i Øystre Slidre etter at ei 13-årig jente ble funnet død i Valdres, har Fylkesmannen i Oppland avgjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunen ble bedt om å redegjøre for hvordan den forholdt seg til moren og jenta da de bosatte seg i ei hytte på Beitostølen og moren søkte om hjemmeundervisning for jenta.

Konklusjonen er at kommunen har ivaretatt meldeplikten til barnevernet, melder NRK.

Les også: Minst fem klinikker behandlet 13-åring som døde

– Etter å ha lest redegjørelsen fra kommunen, vurderer vi det slik at det ikke har framkommet opplysninger som gir grunnlag for å iverksette tilsyn med kommunen etter opplæringsloven på nåværende tidspunkt, sier utdanningsdirektør Trond Johnsen hos Fylkesmannen i Oppland.

13-åringen ble nyttårsaften funnet død i hytta på Beitostølen, og obduksjonen viste at hun døde av avmagring. Politiet har siktet moren for grov omsorgssvikt, men fikk ikke medhold i kravet om varetektsfengsling.

Les også: Rektor: – Fikk ingen mobbevarsel om død 13-åring

Det er tilsynssaker på gang blant annet i forbindelse med jentas skolegang ved tre skoler i Bærum, samt mot den interkommunale barnevernstjenesten i Valdres. I tillegg har Utdanningsdirektoratet krevd svar om hvordan Fylkesmannen i Oslo og Bærum kommune behandlet en klage fra moren, som ved flere anledninger varslet både skole og fylkesmann om at datteren ble mobbet.

Les også: Mor til 13-åring i 2012: – Hun skal bli frisk

Les også: 13-åring skal ha blitt mobbet – moren klaget på skolemiljøet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus