Anne Enger kan bli leder i Kirkerådet

Anne Enger, her fotografert i 2011, er en av de tre nominerte. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Anne Enger, her fotografert i 2011, er en av de tre nominerte. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere Sp-leder Anne Enger er kandidat til vervet som kirkerådsleder. De to andre aktuelle er Harald Hegstad og Kristin Gunleiksrud Raaum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nominasjonskomiteen satt i møte to timer på overtid før den ved 21-tiden onsdag kveld kunne presentere kandidatene, skriver Dagen.

– Vi har hatt en bred diskusjon og tatt hensyn til forslagene fra bispedømmerådene. Vi har vært opptatt av lederkompetanse og kunnskap om kirken, sier komitéleder Jorund Andersen.

Les også: Klager inn funksjonær til Kirkerådet etter homokommentar

Kristin Gunleiksrud Raaum er i dag nestleder i Kirkerådet og er ifølge Dagen kjent for sin kamp for at likekjønnede skal få gifte seg i kirken. Harald Hegstad er tidligere leder i Oslo bispedømmeråd og regnes som den mest konservative kandidaten, men også han går inn for kirkelig vielse for homofile. Det samme gjør Anne Enger.

Nåværende kirkerådsleder Svein Arne Lindø kunngjorde i mai i fjor at han ikke stiller til gjenvalg. Kirkerådet er Den norske kirkes «regjering» og velges av Kirkemøtet , som samles i Trondheim fra 6. til 12. april.

Les også: Kirkerådet: – Det vil koste millioner å rydde opp i medlemsregistret til Den norske kirke

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus